kidos

Klinische en biomechanische standaarden en tools

Klinische data gerelateerd aan neurologische aandoeningen van het muscoloskeletaal systeem moeten bewaard en verwerkt worden volgens methodes en conventies die door klinici in het veld begrepen worden om klinisch relevant te zijn en nuttig te zijn in de praktijk (bijvoorbeeld voor het delen van verslagen of statistische analyse).

Het ICT4rehab project gebruikt en ontwikkeld terminologie, methoden en tools gebaseerd op de state-of-the-art zoals beschreven in deliteratuur.

Bijvoorbeeld, de verwerking van de gegevens uit de ICT4Rehab database maakt gebruik van visualisatie- and rapporteringsmethodes die volledig compatibel zijn met de huidige klinische praktijk. TDe terminologie en semantiek gebruikt binnen het ICT4Rehab project is dezelfde als deze gebruikt in de geneeskunde. Dit is belangrijk om de transfereerbaarheid en herbruikbaarheid van de bekomen resultaten uit het ICT4Rehab project te garanderen.

Een ander voorbeeld zijn de revalidatiegames ontwikkeld binnen het project. Revaldiatiegames (serious games) zijn vandaag niet gebaseerd op klinische of biomechanische conventies. Dat maakt het gebruik van deze computergames binnen geavanceerde revalidatieprogramma's lastig.Het ICT4Rehab project focust dan ook op de integratie van dergelijke klinische en biomechanische kennis in het domein van Serious Gaming.

Dergelijk gebruik van klinische en biomechanische standaarden zal er toe leiden dat de ontwikkeling binnen ICT4Rehab beter zullen geaccepteerd worden binnen het veld.