kidos

Data mining technologie

Data mining is een technologie die relevante informatie in grote datasets tracht te ontdekken. Deze technologie is gebaseerd op geavanceerde statistische analyse en machine learning technieken.

De technologie achter datamining is er het laatste decenium snel op vooruit gegaan. Op dit moment is datamining een belangrijke component van elk bedrijf of instituut dat geconfronteerd wordt met grote hoeveelheden gegevens (grote bedrijven, maar ook overheden en (militaire) inlichtingendiensten. Er is zowel commerciële (bv. SAS, SPSS, Matlab) als open-source (bv. R, Weka, Octave) software beschikbaar voor datamining.

Op dit moment is de bio-informatica een van de meest succesvolle toepassingen van datamining in de geneeskunde, bv. voor de studie en analyse van genoomdata. het toepassen van datamining op het soort gegevens verzameld binnen het ICT4Rehab project is echter nieuw. Binnen ICT4Rehab verwachten we dat data mining tools de visualisatie van de medische gegevens en het opvolgen en vergelijken van patiënten zullen vergemakkelijken en dat de statistische data mining tools zullen helpen bij het begrijpen van medische data en kunnen leiden tot verfijndere diagnoses.